Soul Eater - recenzia

10. října 2009 v 10:53 | Kirosaku Ayra
Anime, ktoré človeka chytí za srdce stiahne ho do seba a odmietne ho pustiť. Anime plné napätia , ale aj kopou vtipných udalostí :) a myslím, že pokiaľ máte radi boje a veci tomu podobné je pre vás vhodné. Pre mňa je to najlepšie anime čo som videla :) zo začiatku sa vám bude zdať grafika možno čudná, ale zvyknete si na ňu veľmi rýchlo.

Taak a ešte pred tým ako začnete čítať tak tu máte malý slovník:

Zbraň a uživateľ: Sú ľudia, ktorí spolupracujú a zľaďujú svoje frekvencie aby mohli bojovať proti zárodku Kishina. Neskôr čarodejniciam a častokrát horším veciam.
Kishin: Kedysi uživateľ, ktorý však pohltil svoju zbraň do seba a to ho zmenilo na niečo nekontrovateľné a priveľmi silné a tak ho Shinigami (vodca shibusenu-vysvetlene nizsie) sputal v podzemi Death City (mesto, v ktorom sa nachadza Shibusen.)
Frekvencia: Je niečo ako energia, ktorú môže uživateľ vystreľovať zo svojich rúk ale ju používa cez svoje zbrane. Svojím spôsobom je to niečo ako chakra.
Shibusen: Škola , kde sa vzdelávajú zbrane a uživatelia tak aby mohli bojovať proti tomu čo ohrozuje nás svet.

Ale teda presunme sa k postavám. Je tu nahlavnejších sedem , s ktorými sa zoznámime hneď v prvých troch dieloch. Ako prví prídu na scénu Maka a Soul , kde Maka je uživateľom a Soul zbraňou. Sú to menšie protiklady. Maka je človek , ktorý sa snaží dosiahnuť svojich cieľov, ale pri tom sa ľahko rozčúli a na druhej strane je Soul . Ten lenivý a frajerský typ, ktorý sa správa, že mu záleží len na veciach , ktoré sú "cool" aj keď to nie je celkom pravdivé.



Druhou dvojicou Black Star a Tsubaki. Pri nich dvoch je vidieť ako sa navzájom potrebujú. Black Star ten, ktorý jedného dňa prekoná Boha. Je hlučný a rád je stredobodom pozornosti a je uživateľom. A tento raz je tu ako zbraň Tsubaki. Tá tichá milá kvetina bez vône. Meno Tsubaki je v preklade kamélia, ale predsa aj kamélia má svoju vôňu.











Nooo a našími poslednými hlavnými postavami alebo teda trojicou sú Death The Kid a dvojičky Patty a Liz. Kid je synom Shinigamiho-sama a tak z neho bol shinigami , no rozhodol sa vstúpiť do Shibusenu. Kid je ten, ktorý vo všetkom potrebuje vidieť dokonalosť a jeho zmyslom života je dokonalosť symetrie a práve preto nebojuje len jednou zbraňou , ale dvomi a to sú už spomínané Liz a Patty. Obe sa menia v pištole, z ktorých Kid vystreľuje svoje frekvencie. Liz je tá, ktorej záleží na svojom vzhľade a jej najväčší výrok bol " Zdravá duša sa nachádza v zdravej mysli a v zdravej pokožke." A taktiež sa bojí duchov a podobných vecí. Noo a potom je tu Patty tá bláznivá, bezstarostná sestrička, ktorá verí, že jej sestra sa stane neporaziteľnou a, že je skvelá.




Tak a čo by som napísala na koniec. Podľa mňa skvelé anime, ktoré v človeku vážne zanechá dojem. Vtipné situácie sa tam striedajú s tými vážnymi. Anime má 51 dielov . Autorom je Atsushi Okubo alebo inak povedané človek, ktorého obdivujem za to, že bol schopný urobiť takéto dokonalé anime. Plus všetkých tých , ktorí mu v tom pomáhali :)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 ~Mrs.Yoko~  a její Haru ♥ Sbé které je vždy bláznivé a Má tě hooodně rádo ♥ ~Mrs.Yoko~ a její Haru ♥ Sbé které je vždy bláznivé a Má tě hooodně rádo ♥ | Web | 10. října 2009 v 12:32 | Reagovat

Ten avatar s Lisou a Kidem je kawai! Jinak pěkná recenze :-D

2 Sen Sen | Web | 10. října 2009 v 12:48 | Reagovat

Pekne spísaná recenzia ^^ Len som si vždy myslela, že Tsubaki je užívatžeľom x) No nič no...
Mimochodom, nevieš presne, či sa píše Patty alebo Patti? o.O

3 Awaki no Tenshi Sbísek :) Awaki no Tenshi Sbísek :) | Web | 10. října 2009 v 12:58 | Reagovat

Ty jo , asi se podívám na další anime ... Tohle zn zajímavě ;) ... A jinak , to je super že si nezapoměla :DDD Na Naruta .. mojí oblíbenou postavišku xD

4 Awaki no Tenshi Sbísek :) Awaki no Tenshi Sbísek :) | Web | 10. října 2009 v 13:26 | Reagovat

Taky že jo podívám se ;)) .. A jinak díky , sem rda , že se díl líbí :) Holky by mě jinak zabili kdybych to tam dneska nedala :D

5 Katyra SBčKO Katyra SBčKO | Web | 10. října 2009 v 13:50 | Reagovat

pekná recenzia...ayra je šikovná

6 ~Mrs.Yoko~  a její Haru ♥ Sbé které je vždy bláznivé a Má tě hooodně rádo ♥ ~Mrs.Yoko~ a její Haru ♥ Sbé které je vždy bláznivé a Má tě hooodně rádo ♥ | Web | 10. října 2009 v 14:08 | Reagovat

Děkujeem

7 ~Mrs.Yoko~  a její Haru ♥ Sbé které je vždy bláznivé a Má tě hooodně rádo ♥ ~Mrs.Yoko~ a její Haru ♥ Sbé které je vždy bláznivé a Má tě hooodně rádo ♥ | Web | 10. října 2009 v 14:16 | Reagovat

Máš icq ses přihlássila do té společné povídky tak jestli ano přidej si mě : 433806214 .. Je nás dohromady 5 !

8 Tama Tama | Web | 10. října 2009 v 14:23 | Reagovat

Chjoooo,až ma to núti si to pozrieť :D Ale mám tri rozpozerané anime,tak neviem akoby som to stíhala --" /Baaaka Tama,nezmeníš sa --"/

9 ~Mrs.Yoko~  a její Haru ♥ Sbé které je vždy bláznivé a Má tě hooodně rádo ♥ ~Mrs.Yoko~ a její Haru ♥ Sbé které je vždy bláznivé a Má tě hooodně rádo ♥ | Web | 10. října 2009 v 14:40 | Reagovat

Tak jak se budem kontaktovat?

10 ~Mrs.Yoko~  a její Haru ♥ Sbé které je vždy bláznivé a Má tě hooodně rádo ♥ ~Mrs.Yoko~ a její Haru ♥ Sbé které je vždy bláznivé a Má tě hooodně rádo ♥ | Web | 10. října 2009 v 15:35 | Reagovat

Po icq se treba vsichni dohodnem a pak to jeden clovek bude psat my mu budem rikat co by tam mel psat a pak to zverejni na svem blogu a my to skopirujem!

11 Sakata-chan Sakata-chan | Web | 10. října 2009 v 15:37 | Reagovat

Achooj, pflomiň, že (zas) otravuju, ae cela sem tě poprosit, jestli mi nehlásneš v SONC, pro Sakatu-chan [:)]  Dyžtak hlasuj zde:http://miki-e.vzpomina.cz/2209-finale-sons.html
A když si hlásneš, u ma na blogu je odkaz, kam mi o hlásku můžeš písnout, ju? Tak zatím pa-a

12 Ayumi-chan → Sb-nkoo* na starém blogu Ayumi-chan → Sb-nkoo* na starém blogu | Web | 10. října 2009 v 15:45 | Reagovat

Skwěláá recenzieee *.* Soul Eater sem ještě neviděla, ale asi brzo zkouknuu, protože je to vtipné jak píšeš

13 Awaki no Tenshi Sbísek :) Awaki no Tenshi Sbísek :) | Web | 10. října 2009 v 16:56 | Reagovat

Ty jo , to je fakt dobré anime .. videla jsem zatim 3 díly .. ale musím říct .. je to fakt drsné xDD

14 Fujikawa Takashi Fujikawa Takashi | Web | 10. října 2009 v 17:18 | Reagovat

zdá se že tady se někdo zase rozjíždí v animákách xD xD

15 A-Maron-SB-spriaznena dušička....hehexD A-Maron-SB-spriaznena dušička....hehexD | Web | 10. října 2009 v 17:24 | Reagovat

suhlasim!!XD....toto anime je fakt cool!!xD....hahahah

16 Annie-chan Annie-chan | Web | 10. října 2009 v 20:26 | Reagovat

Jo, jedno z mých nejoblíbenějších anime...jen poslední díly mě trošku zklamaly -.-

17 NaTušQa....♥SB♥.....lowujeeeeem :D NaTušQa....♥SB♥.....lowujeeeeem :D | Web | 10. října 2009 v 20:30 | Reagovat

soul eater....tvoje naj anime..:D..
raz som ho zacala kukat..ale nejako ma to nechytilo...:D

18 A-Maron-SB-spriaznena dušička....hehexD A-Maron-SB-spriaznena dušička....hehexD | Web | 10. října 2009 v 20:45 | Reagovat

spat som sla okolo druhej prečo? :D

19 A-Maron-SB-spriaznena dušička....hehexD A-Maron-SB-spriaznena dušička....hehexD | Web | 10. října 2009 v 20:45 | Reagovat

a čo thi thak skoro hore?

20 Awaki no Tenshi Sbísek :) Awaki no Tenshi Sbísek :) | Web | 10. října 2009 v 20:56 | Reagovat

zatím to je death the kid xDD sem se nemohla rozmyslet ale ctvrtý díl to rozmyslel xD ... A jinak Ayu , kde ses dívala na Soul Eater ty ?? Totiž a té stránce co já tam není 5 díl :( A myslím že 6 taky ne

21 Klára Klára | Web | 11. října 2009 v 20:27 | Reagovat

Vážně hodně dobře psaný :) i když to nebylo moje nejoblíbenější anime (ale patří rozhodně mezi první desítku x)) tak teda z tý grafiky jsem ale byla v šoku no xD ale rozhodně je to anime na který člověk nezapomene :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama